The extra virgin olive oil “ΤΡΑΓΟΣ and Friends” was produced from olives of the “Manaki”-variety harvested in the first days of November in groves located in the area of Ancient Corinth (Examilia Corinthia). The outstanding quality of the fruits and their immediate pressing created an olive oil, that fully demonstrates the taste and the aromata that characterize the olive oil made of Manaki!
Manaki has “deep roots” in the region of Corinth and its cultivation is widespread there; hence this variety is also popularly known as the “Corinthian”.
Few people “talk” with the olive tree like Dimitris (Takis) Romesis does and that is probably why he knows its secrets so well. Our cooperation with him and his family indeed pleases and honors us!
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΤΡΑΓΟΣ» παράγεται από ελιές της ποικιλίας «Μανάκι», οι οποίες συγκομίζονται νωρίς, ήτοι μέσα/τέλη Οκτώβρη, σε ελαιώνες που βρίσκονται στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου (Αθίκια Κορινθίας). Μέσω της πρώιμης συγκομιδής και της άμεσης έκθλιψης επιτυγχάνεται η παραγωγή ενός έντονα αρωματικού και φρουτώδους ελαιόλαδου.
Το Μανάκι έχει «βαθιές ρίζες» στην περιοχή της Κορίνθου και ευδοκιμεί έξοχα εκεί· εξ ου και η ποικιλία αυτή είναι ευρέως γνωστή και ως «Κοθρέικη» (Κορινθιακή).
Οι ελαιώνες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του ελαιόλαδου είναι «ξερικοί», ήτοι μη αρδευόμενοι, και «παλαιάς (αραιής) φύτευσης», ώστε τα δέντρα να διαθέτουν επαρκή ζωτικό χώρο και να μην ανταγωνίζονται για υγρασία και τροφή. Έχουν τεθεί στη διάθεση του πρότζεκτ από τους εταίρους του ΤΡΑΓΟΥ ή φιλικά/οικογενειακά τους πρόσωπα και η καλλιέργεια τους διεξάγεται από τον παραγωγό Elton Berdufi με μέγιστο σεβασμό για τα δένδρα και το περιβάλλον τους.
We serve cookies. If you think that's ok, just click "Accept all". You can also choose what kind of cookies you want by clicking "Settings".
Read our cookie policy